Manifestatie in Paris

Duminica 26 aprilie, in fata primariei Parisului, Hotel de Ville a avut loc o manifestatie de sustinere si condamnare a regimului de teroare instaurat la Chisinau. Peste 150 de persoane au manifestat pasnic, scandand „Nu mai vrem niciun pic, presedinte bolsevic„, „Libertate! Libertate! Libertate!„, „A bas la dictature!„. S-au cantat cantece din repertoriul regretatilor Doina si Ion Aldea – Teodorovici. In luarile de cuvant, unii manifestanti si-au exprimat sustinerea fata de tinerii arestati si torturati la Chisinau, au denuntat regimul de teroare instaurat in Moldova. S-a deuntat nepasarea omului de rand in RM, dar si de peste hotare, unul dintre manifestanti zicand la megafon ca „Din cei aproape 500.000 de moldoveni ce traiesc in Romania nu au votat nici 10.000, din Franta, din cei cel putin 10.000 de moldoveni ce traiesc in Paris au venit la vot o mie si ceva. Pe undeva noi purtam vina a ceea ce s-a intamplat” a incheiat femeia.

Printre manifestati au circulat diferite flyere si comunicate de presa ce aveau imprimate victime ale torturii si urmele batailor. Apasati aici pentru a vizualiza

Demonstratia s-a incheiat pasnic, la ora 19.00, in sunet de chitara si scandari pe muzica, „Noi de-aicea nu plecam, nu plecam acasa, / Pana nu vom castiga Libertatea noastra” si melodia celor de la Pasarea Colibri,  Vanare de vant.

Alaturat veti gasi cateva fotografiii luate de la fata locului.

Manifestation 26 avril

Articol preluat de pe connexions-moldavie.eu

%d blogeri au apreciat asta: